štvrtok 12. júna 2014

kokosový olej


Neviem kde ho zaradiť keďže je všestranný ale najčastejšie ho používam na vlasy kvôli tomu som si ho aj kúpila toto je už moje druhé balenie inak môžete ho kúpiť v dm cena je necelé 3 eurá :)

BIO kokosový olej bez neho by som už asi neprežila používam ho na vlasy ako zábal alebo na končeky vlasov :D Odličujem si sním oči a natieram tvár :D Je dobrý aj na bielenie zubov :D Používa sa aj na telo ako telový olej alebo aj po holení a aj po opaľovaní. Ďalej sa dá použiť ako balzam na pery, masážny olej .Je zložený z mastných nasýtených kyselín, ktoré obsahujú veľké množstvo antioxidantov. Vďaka tomu je schopný narušiť lipidovej membrány baktérií, vírusov a kvasiniek, a pôsobí tak ako prírodné antibiotikum.Je jedlí čiže ho môžete aj jesť alebo použiť na prípravu jedál.V Ázii je kokosový olej veľmi cenený a používa sa pre vlasové zábaly proti lámaniu vlasov a končekov, a tiež proti vypadávaniu vlasov. Je veľmi vhodný pre vlasy suché, poškodené a rozstrapkané.
Pri pravidelnom používaní reguluje vypadávanie vlasov, dodáva lesk, zmäkčuje a vyživuje vlasovú pokožku a dokáže úplne odstrániť lupiny. Tiež napomáha ľahkému rozčesávaniu. Najlepšie pôsobí ako zábal vlasov pred ich umytím, ale môžete ho tiež jednoducho votrieť do vlasovej pokožky.Odporúčam pri umývaní kokosového oleja z vlasov umyť vlasy dva krát šampónom aby ste ich nemali mastne!
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Archív blogu