Myslím že týmto receptom moc nezaujmem pretože je teraz v móde
držať všelijaké diéty a jesť len zdravé jedla. Ja osobne diéty držať
nemusím pretože som štíhlej postavy a tak si smiem dovoliť aj sem tam
takto kaloricky zhrešiť.
Tento
recept som si vymyslela ja sama v deň pažravosti :D tak volám dni keď
pchám všetko do seba o dušu a nezáleží na tom či je to zdravé alebo
nezdravé! Možno podaktoré budete krútiť hlavou že prepána jana toľko
kalórii :D potom Vám odporúčam dať si len jedno sústo a pochopíte! Môj
priateľ nad týmto jedlom tiež krútil hlavu a práve on mu vymyslel meno
,,blivajs" a tak to voláme dodnes! Samozrejme blivajs to bol pre neho
dovtedy kým to neskúsil a vtedy mi zjedol celú moju porciu! :/ Od toho
dňa je to naše obľúbené nezdravé jedlo! :D
Potrebujeme k tomu prísady: ( pre 2 porcie)Mrazené
hranolčeky alebo aj čerstvé hranolčeky nakrájané zo zemiakov, jednu
malú cibuľku, 5 hrubých plátkov údeného bôčika/slaniny, 1x vajíčko, 1x
syr encián. polovičky syru nivy, 1x celý syr v črievku,
Postup:
Postup:
Na
panvicu si dame trocha oleja a ked začne byť teplý tam tam pridame
hranolky (tak na 2 porcie). Ked sa nám hranolky začínajú sfarbovať do
zlatistá pridáme slaninku/bôčik, ten chvíľu necháme opiecť ( a hlavne
miešame), Ked je aj mäsko troška opečené vylejeme na to všetko
rozmiešané celé vajce ....premiešame...a pridáme na-krájanú
cibuľku...necháme to chvíľku popiecť a pridáme encián s nivou a všetko
to znova zamiešame.....keď uvidíme že sa encián a niva roztápa tak už je
to hotové a tak to pekne vyberieme na tanier...na vrch postriekame syr z
črievka ( ja dávam cely!) pripadne ozdobíme zeleninou a trocha osolíme (
ale pozor na to že niva býva dakedy dosť slaná)
(fotky sú fotené mobilom tak sorry za blbú kvalitu) nabudúce pridám dáky zdravý recept aby sa to vyvážilo
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára